86 poze   17756 vizite

Boabe de soc facute dulceata

Dulceaţa seamănă la gust cu cea de mure, alţii spun că este asemănătoare cu cea de afine, însă aroma este inconfundabilă. Preparatul are şi proprietăţi medicinale, socul fiind extrem de preţuit în vechime. În urmă cu câteva sute de ani, aceste fructe erau la mare cinste, fiind un leac pentru bolile cele mai rezistente, inclusiv otrăvirea. Tradiţia s-a pierdut treptat, mai ales că gustul fructelor de soc nu este foarte bun, atunci când sunt consumate crude, iar oamenii au început să creadă inclusiv că sunt otrăvitoare. Proprietăţile lor miraculoase au rămas cunoscute, însă, în multe din satele ţării, printre vraci şi femeile care au învăţat de la mame şi bunici cum să le folosească în reţete, tincturi sau sucuri.
Dulceaţa a fost considerată la început un tratament (vestitul Nostradamus scrie primul tratat despre dulceaţă ca tratament). Mai târziu, dulceaţa a pătruns în Europa din ţările arabe. Odată cu epoca medievală felurite arome ale dulceţurilor devin apanajul gastronomic al bancheturilor regeşti. Mult timp, dulceaţa a fost considerată un produs de lux. Abia după descoperirea fabricării zahărului din sfecla de zahăr s-a ajuns la producţia în masă a dulceţii, ca mod de conservare a fructelor.
Datoritã conţinutului bogat în vitamina C, vitamine din complex B, potasiu, zaharuri, ulei esenţial şi aminoacizi, preparatele din soc ajutã la eliminarea toxinelor din organism, cresc imunitatea, distrug microbii si scad febra. E absolut minunatã, e si un medicament bun la toate. Socul e un puternic stimulent al sistemului imunitar .
“Rețeta de făcut dulceață din boabe de soc” a fost culeasã dintr-o carte de patrimoniu, tiparitã la Mânãstirea Neamţ în 1917. Ingrediente: fructe de soc, zahar, lamaie. Comanda minima 3 borcane, pret 13 lei/ 350 gr net
Vã aştept cu drag! Primul venit, primul servit!
Bobitele adunate in borcan
Bobitele adunate in borcan
dulceata de soc in forma finala
dulceata de soc in forma finala
Boabe de soc facute dulceata
Boabe de soc facute dulceata
Fructe de soc inca necoapte
Fructe de soc inca necoapte
Soc chiorchini
Soc chiorchini
Soc
Soc

Comentarii album • 1
Nume:



miriam 11 iulie 2019  
aveti cumva un pui de soc copac?
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.